VELMETIA 50/850 mg Film Kaplı Tablet

Neye iyi gelir ve kullanımı nasıldır? :

Etken maddesi Sitagliptin, Metformin olan  VELMETIA 50/850 mg Film Kaplı Tablet, insüline bağımlı olmayan Tip 2 şeker  hastalığı (Tip 2 diyabet )  bulunan hastalarda vücudun kendi ürettiği insülini daha iyi kullanmasını sağlayarak,  kandaki şeker seviyesini kontrol altına almaya yardımcı olur. Vücuttaki kan şekerini dengelemek için pankreas tarafından insülin adı verilen bir hormon üretilir. Şeker hastalığı olan kişilerde pankreas yeterli insülini üretmiyor veya hiç üretmiyordur veya vücut üretilen insülini düzenli kullanamıyordur. Yeterli miktarda insülün hormonu salgılanamadığında glukoz (şeker) hücrelere gidemez ve kanda toplanır. Bu durum, kanda glukoz (şeker) düzeyini yükseltir. Bu da kalp hastalığı, böbrek hastalığı, körlük, amputasyon (organ kesilmesi, organ kopması) ve benzeri ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Kan şekerinin kontrol edilmesi ve yüksek kan şekerinin düşürülmesi diyabetin, kalp hastalığı, böbrek hastalığı, körlük, amputasyon (organ kesilmesi, organ kopması) ve benzeri yan etkileri önlemek veya geciktirmek açısından önemlidir. VELMETIA, insüline bağımlı olmayan Tip 2 şeker  hastalığı (Tip 2 diyabet ) durumunda tek başına veya diğer diyabet ilaçları ile beraber kombine olarak veya tavsiye edilen diyet ve egzersiz ile beraber uygulanır. VELMETIA, yemekten sonra vücuttaki insülün düzeyini düzenlemek  ve  kandaki glukoz (şeker) düzeyini  normal seviyeye düşürmek için kullanılmaktadır. Kan şekerinin tehlikeli bir biçimde  düşmesine neden olmaz. Kan şekeri normal seviyedeyken, bunun düşmesi yönünde etki göstermez.

VELMETIA 50/850 mg Film Kaplı Tablet Kullananlar için Uyarılar :

  1. Vücut metabolizmanızda ilaçtaki etken maddelere karşı alerji durumu varsa; kullanmanız tavsiye edilmez.
  2. VELMETIA, yemekten sonra vücuttaki insülün düzeyini düzenlemek  ve kandaki glukoz (şeker) düzeyini  normal seviyeye düşürmek için kullanılmaktadır. Kan şekerinin tehlikeli bir biçimde  düşmesine neden olmaz. Kan şekeri normal seviyedeyken, bunun düşmesi yönünde etki göstermez.
  3. Şayet diyabetik ketoasidoz (yüksek kan şekeri, hızlı kilo kaybı, bulantı veya kusma ile seyreden bir durum) durumuna sahipseniz;  böbrek veya karaciğer sorunlarınız varsa yada ciddi bir enfeksiyonunuz varsa, kalp yetmezliği iyileştirilmesi görüyorsanız, kalp krizi geçmişiniz varsa veya çok miktarda alkol kullanıyorsanız; VELMETIA‘yı kullanmak sakıncalıdır.
  4. Şayet damardan enjeksiyon ile renkli tomografi veya herhangi bir x-ray taramasından geçecekseniz veya büyük bir ameliyat geçirecekseniz; VELMETIA kullandığınızı hekiminize bildirmelisiniz. İşlemler öncesi ve sonrası bir süreliğine VELMETIA‘in kullanımına ara verilmelidir.
  5. Uzun süreli veya şiddetli ishal veya kusma veya yeterli olmayan miktarda sıvı alımı nedenlerinden dolayı şiddetli derecede dehidrasyonunuz varsa (vücudun çok miktarda sıvı kaybı); VELMETIA‘yı kullanmak sakıncalıdır.
  6. 80 yaşın üzerindeki hastalarda, böbrek fonksiyonları kontrol edilip normal olduğu kanıtlanmadığı sürece VELMETIA kullanılmamalıdır.
  7. VELMETIA kullanımı sırasında bazı kişilerde laktik asidoz durumu gelişmiştir. Laktik asidoz belirtileri ile kendini gösteren  güçsüzlük, halsizlik, artan uykusuzluk, düşük kalp hızı, üşüme hissi, kas ağrısı, nefes darlığı, mide ağrısı, baş dönmesi hissi ve bayılma ve benzeri rahatsızlıklardan  herhangi biri ile karşılaşırsanız acil olarak hekimi arayınız veya bir sağlık kuruluşunun acil servisinden  yardım isteyiniz.
  8. Alkol kullanma, çok fazla egzersiz yapma, aşırı stres ve öğün atlama ve benzeri vakıalar kan şekerinizin normalin altına düşmesine sebep olur. Bundan dolayı günlük yaşamınızda bunlara  dikkat etmeniz gereklidir.
  9. Kan şekeri seviyesinin düştüğünün belirtileri olan açlık, baş ağrısı, bilinç bulanıklığı, aşırı hassaslık, uyuşukluk hali, güçsüzlük, halsizlik, baş dönmesi, titremeler, terleme, hızlı kalp atışları, nöbet (istem dışı kasılmalar), bayılma veya koma vakıaları için yanınızda daima şeker veya şeker içeren bir yiyecek bulundurmalısınız.
  10. Diyet ve egzersiz vücudunuzun kan şekerini daha verimli bir biçimde kullanmasına yardımcı olur. Tedavi süresi esnasında hekimin önerdiği diyet, egzersiz ve kilo kontrolüne sıkı bir biçimde uyulması şart olup, yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar ilaçtan beklenen faydaları farklı yönde etkileyebilir, hastalığın seyrinin olumsuz ilerlemesi sonucunu doğurabilir.
  11. Düzenli olarak atlamadan kullanmalısınız. İlacınız tamamen bitmeden hekiminize tekrar  reçete ettiriniz.
  12. VELMETIA, 18 yaşından küçüklerden kullanılmamalıdır.
  13. Hamilelikte ve bebek emziren kadınlar için hekiminize sormadan kullanmak sakıncalıdır.

VELMETIA 50/850 mg Film Kaplı Tablet’in Kullanım şekli ve dozu. Nasıl uygulanır? :

  1. Doktor ilacı nasıl reçete yazdıysa o biçimde kullanmanız gereklidir. Tedavi sürecinde mutlaka hekimin yönergelerine uyulması şart olup, yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar ilaçtan beklenen faydaları farklı yönde etkileyebilir, hastalığın seyrinin olumsuz ilerlemesi sonucunu doğurabilir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile beraber almanız gerekir.

Yan Etkileri ve Kontr-Endikasyonları :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik ve benzeri bir durumda hekimi bilgilendirmekte büyük yarar bulunmaktadır. Küçük bir ihmal daha önemli sorunları beraberinde getirebilir..
  2. Boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı veya akıntısı, üst solunum yolu enfeksiyonu, kan şekeri düşüklüğü yaygın görülen yan etkilerdir.

 

Etken Maddesi: Sitagliptin, Metformin
Ticari-Jenerik ismi: VELMETIA 50/850 mg Film Kaplı Tablet

VELMETIA 50/850 mg Film Tablet Resmi prospektüsü için üretici ilaç firması sitesini incelemenizi tavsiye ederiz.


VELMETIA 50-850 mg Film Tablet Resmi prospektüsü için üretici ilaç firması sitesini incelemenizi tavsiye ederiz.

Son arananlar

Kategoriler: V
ilaç:
Uyarı ve Çekinceler

ilac.neyeiyigelir.com sitesi, ilaçları farmakoloji bilimi (*) doğrultusunda ve prospektüs içeriğinde halk tarafından anlaşılması güç bilgilerin sadeleştirilmesi neticesinde oluşturulmuş bir ilaç bilgi sistemi olup, ilaç satışı yapmaz.

Sitede bulunan ilaç bilgileri bir doktor veya eczacı görüşü alınmaksızın kullanılamaz. Fiziki muayene ve hastalık teşhisi sonrasında hekim reçete yazmadığı takdirde mutlaka her hangi ilacı kendi başınıza kullanmak sakıncalıdır. Hastane veya Aile hekimleri hastalıklar ve ilaçlar hakkında en sağlıklı bilgileri verebilecek en yetkili kişi ve sağlık kurumlardır.

Rehberde yeni tedavi yöntemleri için son çıkan ilaçlar ve tüm ilaç isimleri listesi bulunmaktadır.

Portalda bulunan bilgiler sebebi ile doğacak herhangi bir zarardan sitemiz sorumlu değildir. Çünkü hastalığı hakkında internetten muadil ilaç adları öğrenip veya tavsiye alarak bunları kullananlar için hiçbir garantimiz olmadığı ve benzeri bu yöntem hasta için sağlıklı bir çözüm de değildir. Sitemiz resmi olmayıp bu tür vakıalarda sorumsuz olup, mesuliyet tamamen konuğundur kuralı geçerlidir.

Tanımlar

Sağlık literatüründe kullanılan bazı tıbbi terimlerin tanımı:
(*) Farmakoloji (ilaç bilimi); İlaçlar hakkında araştırma yapan, ilaçların iyileştirici (tedavi) ve yan etkileri (Endikasyon - Kontrendikasyon) ile ve kullanım şekillerini konu alan bilim dalıdır.
Preparat nedir? Hazır İlaçtır.
Jenerik, Orijinal, Eşdeğer, Muadil ilaç nedir, aralarındaki farklar nelerdir? Orijinal ilaca eşdeğer ilaç (biyoeşdeğer) demek olup, jenerik ilaçlar orijinal ilaçta içerik olarak kullanılan etken maddeyi aynı miktarda içeren ilaçlardır. Eşdeğer (Muadil) ilaçlar, Orjinal (Jenerik) ilaç ile aynı etken maddeye sahiptir. Her ikisi de güvenli olup, arasında hastalığın iyileştirilmesi açısından ve terapötik yönden farklar bulunmaz.
Orjinal (Jenerik) ilacın üretici firması ile Eşdeğer (Muadil) ilacın üreticisi farklıdır. Muadili üretmek için jenerik ürünün patent süresinin sona ermesi gerekir.
Eşdeğer ilaçlar, orijinal ilaç üreticilerinin yaptıkları ARGE ve klinik araştırmaları tekrar yapmak zorunda olmadıklarından daha ucuz fiyat avantajı ile satılabilirler.
Vademecum nedir? Liste, kılavuz, rehber anlamı taşır.
Etkin madde ne demek? Farmakolojik olarak bir ilacın ana bileşeni demektir.
Film tablet, draje hap, efervesan tablet, şurup, krem, merhem, pomat, kapsül, flakon, ampül, sprey, şampuan, solüsyon ve losyon ve benzeri ilaç şekillerinin özellikleri ve arasındaki farklar için tıklayınız.