Oceral Deri Spreyi

Neye iyi gelir ve kullanımı nasıldır?:

Etken maddesi Oksikonazol nitrat olan Oceral Deri Spreyi, El ve ayak parmak aralarında meydana gelen mantar hastalıkları (tinea pedis); kasıklarda ve koltuk altlarında görülen mantar hastalıkları (tinea kruris); derinin kıvrımlı yerlerinde, tırnaklarda ve seyrek olarak da iç organlarda görülen mantar hastalıkları (kutanöz kandidiyazis); sarımsı-kahve veya kahverengi lekelerden meydana gelen cilt döküntüsü (pitriyazis versikolor); sarımsı kabuk ve içi irin dolu kabarcıklarla belirgin, bulaşıcı cilt hastalığı (impetigo);  uylukların iç kısımlarında  ve torbalarda ortaya çıkan kırmızı kahverengi lekelerle belirgin bulaşıcı deri hastalığı (eritrazma) iyileştirilmesi ile ilgilidir.

Oceral Deri Spreyi Kullananlar için Uyarılar :

  1. Vücut metabolizmanızda ilaçtaki etken maddelere karşı alerji durumu varsa bu ilacı kullanmanız tavsiye edilmez.
  2. Mantarların cilt üzerinde büyümelerini çoğalmalarını engelleyen bir preparattır. Ciltte bakteri ve mantarların neden olduğu belirli enfeksiyonların tedavisinde uygulanır.
  3. Kullanmaya başladıktan hemen sonra iyileşme belirtileri görülebilir. Doktorunuzun reçetede belirttiği kullanma süresini dikkate almanız gerekir. Çünkü enfeksiyon tamamen temizlenmeden de iyileşmeler görülebilir.
  4. İlacı uyguladığınız bölgede şiddetli yanma, tahriş, kızarıklık, ağrı veya sızıntı ve benzeri vakıalardan herhangi biri görüldüğünde ilacı kullanmayı bırakıp, derhal hekiminize müracaat etmelisiniz.
  5. Şayet spreyi genital bölgeye uygulayacaksanız, uygulama yerine ilacı püskürttükten sonra, bir müddet uygulama yerini açık tutarak, spreyin içeriğinde bulunan alkolün uçmasını sağlayınız.
  6. Tedavinin tam olarak başarıya ulaşması için hijyenik şartlara düzenle uyulmalıdır. Çamaşırlarınız ( bezler, havlular ve iç çamaşırlar) mümkün olduğunca pamuklu olmalı, her gün değiştirilmeli ve kaynatılmalıdır.
  7. İlacın  uygulandığı yerin hava almasını engelleyecek giysiler giymemelisiniz. Bol, gevşek  ve pamuklu kıyafetler giymelisiniz. Tedavi edilen yer ayaklarınız ise pamuklu çorap, sandalet  ve hava dolaşımını sağlayabilecek ayakkabılar giyiniz. Genellikle ayaklarınızı kuru tutunuz.
  8. Tedavi başladıktan sonra 2 hafta (atlet ayağı için 4 hafta) içerisinde iyileşme belirtileri görülmezse veya daha da kötüleşirse derhal hekiminize başvurmalısınız.
  9. İlacın göz, burun ve ağız içine kaçmasından sakınınız. Kaza ile bu bölgelere teması halinde ilgili bölgeyi bol su ile yıkayınız.
  10. Gebelik ve emzirme dönemlerinde hekiminize sormadan bu ilacı kullanmamalısınız.

Oceral Deri Spreyi’nin Kullanım şekli ve dozu. Nasıl uygulanır? :

  1. Doktor ilacı nasıl reçete yazdıysa o biçimde kullanmanız gereklidir. Tedavi sürecinde mutlaka hekimin yönergelerine uyulması şart olup, yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar ilaçtan beklenen faydaları farklı yönde etkileyebilir, hastalığın seyrinin olumsuz ilerlemesi sonucunu doğurabilir.
  2. İlacı uygulayacağız bölgeyi temizleyiniz ve kurulayınız. Sprey olarak hazırlanan ilacı, tedavi edilecek yüzeyi ve çevresini ıslatacak biçimde yeterli miktarda püskürterek uygulayınız.  Üzerini hava almayacak biçimde kapatmayınız veya bandajlamayınız. Tedaviden iyi sonuç alabilmeniz için ilacı düzenli biçimde ve yeterli sürede kullanınız.

 

Yan Etkileri ve Kontr-Endikasyonları :

  1. İlacı uyguladığınız bölgede şiddetli yanma, tahriş, kızarıklık, ağrı veya sızıntı ve benzeri vakıalardan herhangi biri görüldüğünde, derhal hekiminize müracaat etmelisiniz.
  2. Uygulanan bölgede yanma, batma, kaşıntı ve tahriş gelişirse, hekiminize müracaat etmelisiniz.

 

Etken Maddesi: Oksikonazol nitrat

Ticari-Jenerik ismi:  Oceral Deri Spreyi

Oceral Deri Spreyi Resmi prospektüsü için ilaç firması sitesinden faydalanmanızı öneririz.


Oceral-Deri-Spreyi-İlaç-Prospektüsü

Son arananlar

Kategoriler: O
ilaç:
Benzer Yazılar
Uyarı ve Çekinceler

ilac.neyeiyigelir.com sitesi, ilaçları farmakoloji bilimi (*) doğrultusunda ve prospektüs içeriğinde halk tarafından anlaşılması güç bilgilerin sadeleştirilmesi neticesinde oluşturulmuş bir ilaç bilgi sistemi olup, ilaç satışı yapmaz.

Sitede bulunan ilaç bilgileri bir doktor veya eczacı görüşü alınmaksızın kullanılamaz. Fiziki muayene ve hastalık teşhisi sonrasında hekim reçete yazmadığı takdirde mutlaka her hangi ilacı kendi başınıza kullanmak sakıncalıdır. Hastane veya Aile hekimleri hastalıklar ve ilaçlar hakkında en sağlıklı bilgileri verebilecek en yetkili kişi ve sağlık kurumlardır.

Rehberde yeni tedavi yöntemleri için son çıkan ilaçlar ve tüm ilaç isimleri listesi bulunmaktadır.

Portalda bulunan bilgiler sebebi ile doğacak herhangi bir zarardan sitemiz sorumlu değildir. Çünkü hastalığı hakkında internetten muadil ilaç adları öğrenip veya tavsiye alarak bunları kullananlar için hiçbir garantimiz olmadığı ve benzeri bu yöntem hasta için sağlıklı bir çözüm de değildir. Sitemiz resmi olmayıp bu tür vakıalarda sorumsuz olup, mesuliyet tamamen konuğundur kuralı geçerlidir.

Tanımlar

Sağlık literatüründe kullanılan bazı tıbbi terimlerin tanımı:
(*) Farmakoloji (ilaç bilimi); İlaçlar hakkında araştırma yapan, ilaçların iyileştirici (tedavi) ve yan etkileri (Endikasyon - Kontrendikasyon) ile ve kullanım şekillerini konu alan bilim dalıdır.
Preparat nedir? Hazır İlaçtır.
Jenerik, Orijinal, Eşdeğer, Muadil ilaç nedir, aralarındaki farklar nelerdir? Orijinal ilaca eşdeğer ilaç (biyoeşdeğer) demek olup, jenerik ilaçlar orijinal ilaçta içerik olarak kullanılan etken maddeyi aynı miktarda içeren ilaçlardır. Eşdeğer (Muadil) ilaçlar, Orjinal (Jenerik) ilaç ile aynı etken maddeye sahiptir. Her ikisi de güvenli olup, arasında hastalığın iyileştirilmesi açısından ve terapötik yönden farklar bulunmaz.
Orjinal (Jenerik) ilacın üretici firması ile Eşdeğer (Muadil) ilacın üreticisi farklıdır. Muadili üretmek için jenerik ürünün patent süresinin sona ermesi gerekir.
Eşdeğer ilaçlar, orijinal ilaç üreticilerinin yaptıkları ARGE ve klinik araştırmaları tekrar yapmak zorunda olmadıklarından daha ucuz fiyat avantajı ile satılabilirler.
Vademecum nedir? Liste, kılavuz, rehber anlamı taşır.
Etkin madde ne demek? Farmakolojik olarak bir ilacın ana bileşeni demektir.
Film tablet, draje hap, efervesan tablet, şurup, krem, merhem, pomat, kapsül, flakon, ampül, sprey, şampuan, solüsyon ve losyon ve benzeri ilaç şekillerinin özellikleri ve arasındaki farklar için tıklayınız.