NOSKAR JEL,

Neye iyi gelir ve kullanımı nasıldır?:

Etken maddesi Soğan eksraktı (Allium Cepa), Heparin Sodyum, Allantoin olan NOSKAR JEL,  yaranın kapanmasından sonra, oluşabilen cilt üzerindeki yara izi dokularının tedavisinde etki gösterir. Herhangi bir cilt hastalığı sonrası ciltte  meydana gelen izler, çukur şeklinde yara izleri (sivilce izleri gibi), ameliyat, kol veya bacak ve benzeri çıkıntı şeklinde organların kesilmesi, yanık ve kaza sonrası meydana gelen hareket kısıtlayıcı ve görsel olarak rahatsızlık verici izler, parmakların avuç içine doğru kasılmış olarak kalmasına neden olan, hareket kısıtlığına sebep olan bir rahatsızlık olan Dupuytren kontraktürü, travma sonucu kas kirişlerinde kısalık veya kaslarda kısalık ile hareket kısıtlılığına sebep olan vakıaların (travmatik tendon kontraktürü) tedavisinde uygulanır.

NOSKAR JEL Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. Vücut metabolizmanızda ilaçtaki etken maddelere karşı alerji durumu varsa bu ilacı kullanmanız tavsiye edilmez.
  2. Yaranın kapanmasından sonra, oluşabilen cilt üzerindeki yara izi dokularının tedavisinde etki gösterir.
  3. İlacın kullanımından en iyi sonucu almak için, taze yara kapanmasının ardından,  tedaviye hemen başlanmalıdır. Bu surette yara izi gelişimi önlenebilir.
  4. Sert, eski yara izlerinin kapatılmasında, kullanımdan iyi sonuç almak için  ilgili bölgeye ilacı uyguladıktan sonra üzerini kapatıp, gece boyunca bekletilmelidir.
  5. Taze yara izlerinin tedavisinde, aşırı soğuk, UV ışını ve çok güçlü masaj ve benzeri fiziksel tahrişlerden kaçınmalısınız.
  6. İlacın kullanımı tedavi edilecek izin büyüklüğüne göre haftalarca veya aylarca sürebilir.
  7. Gebelik ve emzirme dönemlerinde hekiminize sormadan kullanmak sakıncalıdır.

NOSKAR JEL’in Kullanım şekli ve dozu. Nasıl uygulanır? :

  1. Doktor ilacı nasıl reçete yazdıysa o biçimde kullanmanız gereklidir. Tedavi sürecinde mutlaka hekimin yönergelerine uyulması şart olup, yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar ilaçtan beklenen faydaları farklı yönde etkileyebilir, hastalığın seyrinin olumsuz ilerlemesi sonucunu doğurabilir.
  2. İlacı parmağınızın ucuyla ince bir tabaka halinde  tedavi edilecek bölgeye sürünüz. emilimini sağlamak için ilacı yavaşça masaj yaparak  uygulayınız.
  3. Günde birkaç kez uygulanmalıdır.
  4. 1 yaşından büyük çocuklarda yara izi dokusuna günde 1 yada 2 kez uygulanabilir.
  5. Sert, eski yara izlerinin kapatılmasında, kullanımdan iyi sonuç almak için  ilgili bölgeye ilacı uyguladıktan sonra üzerini kapatıp, gece boyunca bekletilmelidir.

Yan Etkileri ve Kontr-Endikasyonları :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik ve benzeri bir durumda hekimi bilgilendirmekte büyük yarar bulunmaktadır. Küçük bir ihmal daha önemli sorunları beraberinde getirebilir..
  2. Uygulanan bölgede kaşıntı, kızarıklık, çukurluk ve damarların cilt üzerinde belirginleşmesi  yaygın görülen yan etkilerdir.
  3. Yaygın olarak görülen kaşıntı cildin iyileşme süreci ile nedeniyledir ve tedavinin kesilmesini gerektirmez.

 

Etken Maddesi: Soğan eksraktı (Allium Cepa), Heparin Sodyum, Allantoin
Ticari-Jenerik ismi:  NOSKAR JEL

NOSKAR JEL Resmi prospektüsü için üretici ilaç firması sitesini incelemenizi tavsiye ederiz.


NOSKAR JEL Resmi prospektüsü için üretici ilaç firması sitesini incelemenizi tavsiye ederiz.

Son arananlar

Kategoriler: N
ilaç:
Uyarı ve Çekinceler

ilac.neyeiyigelir.com sitesi, ilaçları farmakoloji bilimi (*) doğrultusunda ve prospektüs içeriğinde halk tarafından anlaşılması güç bilgilerin sadeleştirilmesi neticesinde oluşturulmuş bir ilaç bilgi sistemi olup, ilaç satışı yapmaz.

Sitede bulunan ilaç bilgileri bir doktor veya eczacı görüşü alınmaksızın kullanılamaz. Fiziki muayene ve hastalık teşhisi sonrasında hekim reçete yazmadığı takdirde mutlaka her hangi ilacı kendi başınıza kullanmak sakıncalıdır. Hastane veya Aile hekimleri hastalıklar ve ilaçlar hakkında en sağlıklı bilgileri verebilecek en yetkili kişi ve sağlık kurumlardır.

Rehberde yeni tedavi yöntemleri için son çıkan ilaçlar ve tüm ilaç isimleri listesi bulunmaktadır.

Portalda bulunan bilgiler sebebi ile doğacak herhangi bir zarardan sitemiz sorumlu değildir. Çünkü hastalığı hakkında internetten muadil ilaç adları öğrenip veya tavsiye alarak bunları kullananlar için hiçbir garantimiz olmadığı ve benzeri bu yöntem hasta için sağlıklı bir çözüm de değildir. Sitemiz resmi olmayıp bu tür vakıalarda sorumsuz olup, mesuliyet tamamen konuğundur kuralı geçerlidir.

Tanımlar

Sağlık literatüründe kullanılan bazı tıbbi terimlerin tanımı:
(*) Farmakoloji (ilaç bilimi); İlaçlar hakkında araştırma yapan, ilaçların iyileştirici (tedavi) ve yan etkileri (Endikasyon - Kontrendikasyon) ile ve kullanım şekillerini konu alan bilim dalıdır.
Preparat nedir? Hazır İlaçtır.
Jenerik, Orijinal, Eşdeğer, Muadil ilaç nedir, aralarındaki farklar nelerdir? Orijinal ilaca eşdeğer ilaç (biyoeşdeğer) demek olup, jenerik ilaçlar orijinal ilaçta içerik olarak kullanılan etken maddeyi aynı miktarda içeren ilaçlardır. Eşdeğer (Muadil) ilaçlar, Orjinal (Jenerik) ilaç ile aynı etken maddeye sahiptir. Her ikisi de güvenli olup, arasında hastalığın iyileştirilmesi açısından ve terapötik yönden farklar bulunmaz.
Orjinal (Jenerik) ilacın üretici firması ile Eşdeğer (Muadil) ilacın üreticisi farklıdır. Muadili üretmek için jenerik ürünün patent süresinin sona ermesi gerekir.
Eşdeğer ilaçlar, orijinal ilaç üreticilerinin yaptıkları ARGE ve klinik araştırmaları tekrar yapmak zorunda olmadıklarından daha ucuz fiyat avantajı ile satılabilirler.
Vademecum nedir? Liste, kılavuz, rehber anlamı taşır.
Etkin madde ne demek? Farmakolojik olarak bir ilacın ana bileşeni demektir.
Film tablet, draje hap, efervesan tablet, şurup, krem, merhem, pomat, kapsül, flakon, ampül, sprey, şampuan, solüsyon ve losyon ve benzeri ilaç şekillerinin özellikleri ve arasındaki farklar için tıklayınız.