MUSCOFLEX DUO Jel

Neye iyi gelir ve kullanımı nasıldır? :

Etken maddesi   Diklofenak Sodyum, Tiyokolşikosid olan MUSCOFLEX DUO Jel, kasların aşırı seviyede gerilmesinden sorumlu olan beyin ve omurilik kaynaklı  kas gerginliğini azaltmaya yararlı ve ortadan kaldıran kas gevşetici, ağrı kesici ve iltihap önleyici bir preparattır. Ağrı, iltihap ve kas gerginliği ile belirgin kas-iskelet sistemi hastalıkları;  eklem kireçlenmesi (osteartrit); eklem çevresindeki keselerin iltihabı (bursit); kas kiriş kılıfının iltihabı ( tenosinovit);  kas, kiriş iltihabı (tendinit); eklem çevresi yumuşak doku iltihabı ( periartrit); omurganın (vertebral kolon) ağrılı hastalık belirtilerinın tedavisinde ve kazaların ve spor yaralanmalarının neden olduğu kas ve eklemlerde meydana gelen burkulma, incinme ve ezilme  dolayısıyla meydana gelen ağrı, şişme ve iltihabi vakıaların rahatlatılmasında uygulanır.

 

MUSCOFLEX DUO Jel Kullananlar için Uyarılar :

  1. Vücut metabolizmanızda ilaçtaki etken maddelere karşı alerji durumu varsa bu ilacı kullanmanız tavsiye edilmez.
  2. Ağrı, iltihap ve kas gerginliği ile belirgin kas-iskelet sistemi hastalıkları;  eklem kireçlenmesi (osteartrit); eklem çevresindeki keselerin iltihabı (bursit); kas kiriş kılıfının iltihabı ( tenosinovit);  kas, kiriş iltihabı (tendinit); eklem çevresi yumuşak doku iltihabı ( periartrit) ve omurganın (vertebral kolon) ağrılı hastalık belirtilerinın tedavisinde uygulanır.
  3. Uygulandığında emilerek kana karışma riski düşükte olsa kalp ve dolaşım problemleri riskini arttırabilir.
  4. Diğer kas gevşeticiler ile beraber  kullanmak sakıncalıdır.  Sürekli kullandığınız kas gevşetici ilacınız var ise bunu hekiminize bildiriniz.
  5. Tedaviniz sürecinde bu ilaçla beraber, güneş koruyucuları ve losyonları, böcek kovucular ve diğer cilt ürünlerini kullanmak sakıncalıdır.
  6. Kaşıntı, kızarıklık, yanma, deri iltihabı ve egzama vakıalarından herhangi biri gelişirse, ilacın kullanımını  durdurup derhal hekiminize müracaat etmelisiniz.
  7. Şayet kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaç kullanımı veya  kanama problemleri veya kasların görev yapamaması (kasılamaması) vakıalarından herhangi birine sahip iseniz bu ilacı kullanmadan önce hekiminize bildiriniz.
  8. Ağzınıza ve gözünüze kaçmasından kaçınız. Şayet ilaç ağzınıza ve gözünüze temas etmişse bol su le yıkayınız.
  9. İlacın kullanım sırasında  güneş ışınlarına ve yapay UV ışınlarına maruz kalmaktan kaçınmalısınız. Bu ilaç cildinizi güneş ışınlarına karşı daha hassas hale getirebilir. Dışarı çıkmanız halinde koruyucu giysiler giyiniz.
  10. Enfeksiyonlu, egzamalı, açık yaralı, kabartı ve isilik oluşmuş cilt bölgesi ve  yanık cilt bölgelerinde kullanmak sakıncalıdır. Bu tür vakıaların tamamen iyileşmesini bekleyiniz. İyileştikten sonra ilacı uygulayınız.
  11. İlacı uyguladıktan sonra en az 10 dakika kuruması için bekleyiniz. Jel kuruduktan sonra giyininiz.
  12. İlacı uyguladıktan sonra  en az bir saat banyo veya duş yapmayınız.
  13. Tedavi edilen cilt bölgesini hava geçirmeyen kapatıcı bandajlarla sarmayınız ve sıcak su torbası veya sıcak havlu ve benzeri  sıcağa maruz kalacak uygulamalar yapmayınız.
  14. 15 yaşın altındaki ergenlerde ve çocuklarda kullanılmamalıdır.
  15. Hamilelikte ve bebek emziren kadınlar için hekiminize sormadan kullanmak sakıncalıdır.

MUSCOFLEX DUO Jel’in Kullanım şekli ve dozu. Nasıl uygulanır? :

  1. Doktor ilacı nasıl reçete yazdıysa o biçimde kullanmanız gereklidir. Tedavi sürecinde mutlaka hekimin yönergelerine uyulması şart olup, yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar ilaçtan beklenen faydaları farklı yönde etkileyebilir, hastalığın seyrinin olumsuz ilerlemesi sonucunu doğurabilir.
  2. İlacı tedavi edilecek bölgeye yeterli miktarda sıkıp, hafif  hareketlerle masaj yaparak uygulayınız.

Yan Etkileri ve Kontr-Endikasyonları :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik ve benzeri bir durumda hekimi bilgilendirmekte büyük yarar bulunmaktadır. Küçük bir ihmal daha önemli sorunları beraberinde getirebilir..
  2. Kaşıntı, kızarıklık, deri döküntüsü, egzema, deri iltihabı (dermatit) yaygın görülen yan etkilerdir.

Etken Maddesi:  Diklofenak Sodyum, Tiyokolşikosid

Ticari-Jenerik ismi: MUSCOFLEX DUO Jel

MUSCOFLEX DUO Jel Resmi prospektüsü için ilaç firması sitesinden faydalanmanızı öneririz.


MUSCOFLEX DUO Jel Resmi prospektüsü için ilaç firması sitesinden faydalanmanızı öneririz.

Son arananlar

Kategoriler: M
ilaç:
Uyarı ve Çekinceler

ilac.neyeiyigelir.com sitesi, ilaçları farmakoloji bilimi (*) doğrultusunda ve prospektüs içeriğinde halk tarafından anlaşılması güç bilgilerin sadeleştirilmesi neticesinde oluşturulmuş bir ilaç bilgi sistemi olup, ilaç satışı yapmaz.

Sitede bulunan ilaç bilgileri bir doktor veya eczacı görüşü alınmaksızın kullanılamaz. Fiziki muayene ve hastalık teşhisi sonrasında hekim reçete yazmadığı takdirde mutlaka her hangi ilacı kendi başınıza kullanmak sakıncalıdır. Hastane veya Aile hekimleri hastalıklar ve ilaçlar hakkında en sağlıklı bilgileri verebilecek en yetkili kişi ve sağlık kurumlardır.

Rehberde yeni tedavi yöntemleri için son çıkan ilaçlar ve tüm ilaç isimleri listesi bulunmaktadır.

Portalda bulunan bilgiler sebebi ile doğacak herhangi bir zarardan sitemiz sorumlu değildir. Çünkü hastalığı hakkında internetten muadil ilaç adları öğrenip veya tavsiye alarak bunları kullananlar için hiçbir garantimiz olmadığı ve benzeri bu yöntem hasta için sağlıklı bir çözüm de değildir. Sitemiz resmi olmayıp bu tür vakıalarda sorumsuz olup, mesuliyet tamamen konuğundur kuralı geçerlidir.

Tanımlar

Sağlık literatüründe kullanılan bazı tıbbi terimlerin tanımı:
(*) Farmakoloji (ilaç bilimi); İlaçlar hakkında araştırma yapan, ilaçların iyileştirici (tedavi) ve yan etkileri (Endikasyon - Kontrendikasyon) ile ve kullanım şekillerini konu alan bilim dalıdır.
Preparat nedir? Hazır İlaçtır.
Jenerik, Orijinal, Eşdeğer, Muadil ilaç nedir, aralarındaki farklar nelerdir? Orijinal ilaca eşdeğer ilaç (biyoeşdeğer) demek olup, jenerik ilaçlar orijinal ilaçta içerik olarak kullanılan etken maddeyi aynı miktarda içeren ilaçlardır. Eşdeğer (Muadil) ilaçlar, Orjinal (Jenerik) ilaç ile aynı etken maddeye sahiptir. Her ikisi de güvenli olup, arasında hastalığın iyileştirilmesi açısından ve terapötik yönden farklar bulunmaz.
Orjinal (Jenerik) ilacın üretici firması ile Eşdeğer (Muadil) ilacın üreticisi farklıdır. Muadili üretmek için jenerik ürünün patent süresinin sona ermesi gerekir.
Eşdeğer ilaçlar, orijinal ilaç üreticilerinin yaptıkları ARGE ve klinik araştırmaları tekrar yapmak zorunda olmadıklarından daha ucuz fiyat avantajı ile satılabilirler.
Vademecum nedir? Liste, kılavuz, rehber anlamı taşır.
Etkin madde ne demek? Farmakolojik olarak bir ilacın ana bileşeni demektir.
Film tablet, draje hap, efervesan tablet, şurup, krem, merhem, pomat, kapsül, flakon, ampül, sprey, şampuan, solüsyon ve losyon ve benzeri ilaç şekillerinin özellikleri ve arasındaki farklar için tıklayınız.