Maxidex Steril Oftalmik Süspansiyon

Neye iyi gelir ve kullanımı nasıldır? :

Etken maddesi  Deksametazon olan Maxidex Steril Oftalmik Süspansiyon, vücutta iltihaplanma vakıalarında meydana gelen şişme ve ağrıyı azaltıp, iltihaplanma sürecini engelleyen  bir preparattır. Gözyaşı kesesi ve gözyaşı bezlerinin iltihabı, gözü koruyan zarın,  gözün kornea tabakasının ve gözün ön bölümünün enfeksiyon kökenli olmayan iltihabı ve alerjik rahatsızlıklarının ( kızarıklık, şişme ve ağrı) tedavisinde, dış faktörlerin neden olduğu gözü koruyan zarın yanması veya  yaralanması ve göz ameliyatından sonra gözde görülen iltihabi vakıaların tedavisinde uygulanır.

Maxidex Steril Oftalmik Süspansiyon Kullananlar için Uyarılar :

  1. Vücut metabolizmanızda ilaçtaki etken maddelere karşı alerji durumu varsa bu ilacı kullanmanız tavsiye edilmez.
  2. Gözyaşı kesesi ve gözyaşı bezlerinin iltihabı, gözü koruyan zarın,  gözün kornea tabakasının ve gözün ön bölümünün enfeksiyon kökenli olmayan iltihabı ve alerjik rahatsızlıklarının ( kızarıklık, şişme ve ağrı) tedavisinde, dış faktörlerin neden olduğu gözü koruyan zarın yanması veya  yaralanması ve göz ameliyatından sonra gözde görülen iltihabi vakıaların tedavisinde uygulanır.
  3. Gözünüzün ön bölümünde virüse bağlı olarak meydana gelen iltihaplanma, çiçek, suçiçeği ve diğer virüse bağlı göz hastalıklarınız varsa veya gözünüzde mantara bağlı hastalıklar varsa bu ilacı kullanmak sakıncalıdır.
  4. Şayet Glokom (göz içi basıncında artış) hastalığınız varsa hekiminize sormadan kullanmak sakıncalıdır.
  5. Teşhisi konmamış göz rahatsızlıklarının iyileştirilmesi için kullanmak sakıncalıdır.
  6. İlacı kullanmaya başladıktan sonra birkaç gün içinde iyileşme olmazsa hekiminize müracaat etmelisiniz.
  7. Şayet gözünüzde tedavi ve kontrol altına alınmamış bakteri, virüs veya mantar enfeksiyonu varsa bu ilacı kesinlikle kullanmak sakıncalıdır.
  8. Tedavisi sürecinde  kontakt lens kullanılması tavsiye edilen bir ilaç değildir. Lens kullanıyorsanız, ilacınızı uyguladıktan sonra en az 15 dakika beklemek zorundasınız. Daha sonra lensinizi takabilirsiniz.
  9. Damlalığın ucunu eller ve göz de dahil olmak üzere hiç bir yüzey ile temas ettirmeyiniz. Şayet damlalık kirlenirse gözde enfeksiyon oluşabilir ve bu durum görme kaybına kadar varacak ciddi hasarlara neden olabilir.
  10. İlacı damlattığınızda  görme bulanıklığı olacağından, görmeniz netleştikten sonra, araç veya makine kullanmak ve benzeri  dikkat gerektiren aktiviteler yapabilirsiniz.
  11. Çocuklarda kullanılması tavsiye edilen bir ilaç değildir.
  12. Şayet birden fazla göz damlası veya merhem kullanmanız gerekiyorsa, iki damla arasında 5 dakikalık bir süre olmalıdır. En son merhem sürülmelidir.
  13. Hamilelikte ve bebek emziren kadınlar için hekiminize sormadan bu ilacı kullanmak sakıncalıdır.

 

Maxidex Steril Oftalmik Süspansiyon’un Kullanım şekli ve dozu. Nasıl uygulanır? :

  1. Doktor ilacı nasıl reçete yazdıysa o biçimde kullanmanız gereklidir. Tedavi sürecinde mutlaka hekimin yönergelerine uyulması şart olup, yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar ilaçtan beklenen faydaları farklı yönde etkileyebilir, hastalığın seyrinin olumsuz ilerlemesi sonucunu doğurabilir.
  2. Kafanızı hafif bir biçimde geriye alın, alt göz kapağını aşağı çekin , ileri ve uzağa doğru bakın , damlanızı damlatıp gözünüzü kapatın. Damlanızı gözünüze damlatırken parmağınızı gözünüzün iç kenarına bastırınız, bir dakika bekleyiniz, damlanın gözyaşı kanalına akmasını engelleyiniz.

 

Yan Etkileri ve Kontr-Endikasyonları :

  1. Gözlerde kızarıklık, yanma veya batma ve benzeri hafif yan etkiler görülebilir.

 

Etken Maddesi: Deksametazon

Ticari-Jenerik ismi: Maxidex Steril Oftalmik Süspansiyon

Maxidex Steril Oftalmik Süspansiyon Resmi prospektüsü için ilaç firması sitesinden faydalanmanızı öneririz.


Maxidex-Steril-Oftalmik-Süspansiyon-İlaç-Prospektüsü

Son arananlar

Kategoriler: M
ilaç:
Uyarı ve Çekinceler

ilac.neyeiyigelir.com sitesi, ilaçları farmakoloji bilimi (*) doğrultusunda ve prospektüs içeriğinde halk tarafından anlaşılması güç bilgilerin sadeleştirilmesi neticesinde oluşturulmuş bir ilaç bilgi sistemi olup, ilaç satışı yapmaz.

Sitede bulunan ilaç bilgileri bir doktor veya eczacı görüşü alınmaksızın kullanılamaz. Fiziki muayene ve hastalık teşhisi sonrasında hekim reçete yazmadığı takdirde mutlaka her hangi ilacı kendi başınıza kullanmak sakıncalıdır. Hastane veya Aile hekimleri hastalıklar ve ilaçlar hakkında en sağlıklı bilgileri verebilecek en yetkili kişi ve sağlık kurumlardır.

Rehberde yeni tedavi yöntemleri için son çıkan ilaçlar ve tüm ilaç isimleri listesi bulunmaktadır.

Portalda bulunan bilgiler sebebi ile doğacak herhangi bir zarardan sitemiz sorumlu değildir. Çünkü hastalığı hakkında internetten muadil ilaç adları öğrenip veya tavsiye alarak bunları kullananlar için hiçbir garantimiz olmadığı ve benzeri bu yöntem hasta için sağlıklı bir çözüm de değildir. Sitemiz resmi olmayıp bu tür vakıalarda sorumsuz olup, mesuliyet tamamen konuğundur kuralı geçerlidir.

Tanımlar

Sağlık literatüründe kullanılan bazı tıbbi terimlerin tanımı:
(*) Farmakoloji (ilaç bilimi); İlaçlar hakkında araştırma yapan, ilaçların iyileştirici (tedavi) ve yan etkileri (Endikasyon - Kontrendikasyon) ile ve kullanım şekillerini konu alan bilim dalıdır.
Preparat nedir? Hazır İlaçtır.
Jenerik, Orijinal, Eşdeğer, Muadil ilaç nedir, aralarındaki farklar nelerdir? Orijinal ilaca eşdeğer ilaç (biyoeşdeğer) demek olup, jenerik ilaçlar orijinal ilaçta içerik olarak kullanılan etken maddeyi aynı miktarda içeren ilaçlardır. Eşdeğer (Muadil) ilaçlar, Orjinal (Jenerik) ilaç ile aynı etken maddeye sahiptir. Her ikisi de güvenli olup, arasında hastalığın iyileştirilmesi açısından ve terapötik yönden farklar bulunmaz.
Orjinal (Jenerik) ilacın üretici firması ile Eşdeğer (Muadil) ilacın üreticisi farklıdır. Muadili üretmek için jenerik ürünün patent süresinin sona ermesi gerekir.
Eşdeğer ilaçlar, orijinal ilaç üreticilerinin yaptıkları ARGE ve klinik araştırmaları tekrar yapmak zorunda olmadıklarından daha ucuz fiyat avantajı ile satılabilirler.
Vademecum nedir? Liste, kılavuz, rehber anlamı taşır.
Etkin madde ne demek? Farmakolojik olarak bir ilacın ana bileşeni demektir.
Film tablet, draje hap, efervesan tablet, şurup, krem, merhem, pomat, kapsül, flakon, ampül, sprey, şampuan, solüsyon ve losyon ve benzeri ilaç şekillerinin özellikleri ve arasındaki farklar için tıklayınız.