Lustral 50 mg Film Kaplı Çentikli Tablet

Neye iyi gelir ve kullanımı nasıldır?:

Etken maddesi Sertralin hidroklorür olan Lustral 50 mg Film Kaplı Çentikli Tablet beyinde salgılanan ve sinir hücreleri arasında iletimi ve ruh halinin kontrolünü sağlayan  serotonin adlı kimyasala etki ederek, serotoninin seviyesini normale çevirir. Depresyon ( majör depresif bozukluk) iyileştirilmesi ve nükslerinin önlenmesi; Agorafobili (sıkıntı ve baş dönmesi ile beliren açık alan hastalığı, yabancı ve kalabalık yerlerden, boşluktan, yükseklikten korkma) panik bozukluk;   obsesif – kompülsif bozukluk (yinelenen veya alışkanlığa dönüşmüş davranış veya hareketler yapma ve bunlara eğilim gösterme) durumu; sosyal fobi (sosyal anksiyete bozukluğu) travmaya bağlı stres bozukluğu durumu ve adet öncesi görülen ruhsal gerilim vakıalarının tedavisinde uygulanır.

Lustral 50 mg Film Kaplı Çentikli Tablet Hakkında  Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. Etken maddesi olan Sertralin hidroklorür’e karşı bir alerji durumu varsa bu ilacı kullanmak sakıncalıdır.
  2. Sertralin hidroklorür bir çok ilaçla etkileşime girebilir. Özellikle MAO inhibitörü grubundan bir ilaç kullanıyorsanız Lustral kullanmak sakıncalıdır. Şayet şuanda MAO inhibitörü ilaç kullanıyorsanız, en az 2 hafta sonra Lustral kullanabilirsiniz. Lütfen ilacı kullanmadan önce kullandığınız bütün ilaçları hekiminize bildirmelisiniz.
  3. 24 yaşından küçük yaşta olan kişilerin dikkatli kullanması gerekir. İlaç kullanımına bağlı intihar düşüncesi kişide gelişebilir, 24 yaşından küçüklerde bu risk artar. İlaç kullanım süresinin ilk 3 ayında hekimin sizi düzenli olarak kontrol etmesi gerekir.
  4. Şayet karaciğer veya böbrek hastalığınız, geçmişinizde uyuşturucu bağımlılığı veya intihar ile ilgili bir düşünce durumu, bipolar bozukluk, sara hastalığı veya nöbet geçirme durumu mevcutsa bu ilacı kullanmadan önce bunları hekiminize belirtiniz.
  5. İlaç anne karnındaki bebeğe zararlı olabilir.  Lütfen bu konuyu hekiminize danışmakta fayda vardır.
  6. İlaç düşünce ve tepkilerinize etki edeceğinden araç veya makine kullanmanız söz konusuysa çok dikkatli olmanız gerekir. İlacın üzerinizdeki etkisini gözlemlemeden araç veya makine kullanımı tavsiye edilmez.
  7. Şayet bebek emzirme dönemindeyseniz ilacı kullanmadan önce hekiminize bildiriniz, çünkü ilaç anne sütüne geçebilir ve bebeğe zararlı olabilir.
  8. Lustral kullandığınız süre boyunca alkol almaktan kaçınmalısınız.

Lustral 50 mg Film Kaplı Çentikli Tablet’in Kullanım şekli ve dozu. Nasıl uygulanır? :

İlacı doktorunuz nasıl reçete yazdıysa ona tam uyulması şart olup, yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar ilaçtan beklenen faydaları farklı yönde etkileyebilir, hastalığın seyrinin olumsuz ilerlemesi sonucunu doğurabilir. Lütfen tedavi sürecinde hekimin talimatlarının dışına çıkmayınız. İlaçtan en iyi biçimde faydalanabilmek için doktorunuz ilacın dozunda çeşitli ayarlamalar yapabilir. Lustral’in tablet formunu bir bardak su ile alabilirsiniz. İlacı almanız gereken saatlerde almanız gerekir. her gün aynı saatte almaya dikkat ediniz. Kendinizi iyi hissetseniz dahi ilacı doktor gözetimini dışında bırakmamalısınız. Lütfen hekimin belirlediği süre boyunca ilacı kullanmaya devam ediniz.

Lustral Film Kaplı Çentikli Tablet’in Yan Etkileri:

  1. Etken maddesine alerjiye bağlı kurdeşen, nefes almada güçlük, dil, dudak, yüz ve boğazda şişme ve benzeri vakıalarda mutlaka ilacın kullanımını durdurunuz ve acil yardım almanız gerekir.
  2. Şayet durumunuzda ciddi bir değişiklik, aşırı derecede endişe ve kaygı, panik atak krizleri, intihar ile ilgili düşünceler, uyku sorunları, alıngan olma, hiperaktiflik ve huzursuzluk ve benzeri vakıalar meydana geldiyse mutlaka doktor ile acil olarak görüşünüz.
  3. Şayet aşırı terleme, kalp atışlarında düzensizlik ve hızlı kalp atışı, nöbet geçirme, titreme, ishal, aşırı mide bulantısı, kusma ve benzeri vakıalar oluştuysa acil yardım almanız gerekir.ve doktor ile görüşünüz.

Lustral’in Daha Hafif Yan Etkileri ise şunlardır;

  1. Baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, mide ekşimesi, hazımsızlık, ishal, iştahsızlık,  ağız kuruluğu, uykusuzluk, terleme, heyecan, halsizlik, güçsüzlük, kas ve eklem ağrısı, deride normal olmayan kanama, idrar yapmada güçlük, görme bozukluğu, adet düzensizliği, iktidarsızlık, karıncalanma ve vücutta his kaybı ve benzeri yan etkilerden herhangi biri görüldüğünde doktor ile görüşünüz.

 

Etken Maddesi: Sertralin hidroklorür

Ticari-Jenerik ismi: Lustral 50 mg Film Kaplı Çentikli Tablet

Lustral 50 mg Film Kaplı Çentikli Tablet Resmi prospektüsü için ilaç firması sitesinden faydalanmanızı öneririz.


Lustral-50-mg-Film-Kaplı-Çentikli-Tablet-İlaç-Prospektüsü

Son arananlar

Kategoriler: L
ilaç:
Uyarı ve Çekinceler

ilac.neyeiyigelir.com sitesi, ilaçları farmakoloji bilimi (*) doğrultusunda ve prospektüs içeriğinde halk tarafından anlaşılması güç bilgilerin sadeleştirilmesi neticesinde oluşturulmuş bir ilaç bilgi sistemi olup, ilaç satışı yapmaz.

Sitede bulunan ilaç bilgileri bir doktor veya eczacı görüşü alınmaksızın kullanılamaz. Fiziki muayene ve hastalık teşhisi sonrasında hekim reçete yazmadığı takdirde mutlaka her hangi ilacı kendi başınıza kullanmak sakıncalıdır. Hastane veya Aile hekimleri hastalıklar ve ilaçlar hakkında en sağlıklı bilgileri verebilecek en yetkili kişi ve sağlık kurumlardır.

Rehberde yeni tedavi yöntemleri için son çıkan ilaçlar ve tüm ilaç isimleri listesi bulunmaktadır.

Portalda bulunan bilgiler sebebi ile doğacak herhangi bir zarardan sitemiz sorumlu değildir. Çünkü hastalığı hakkında internetten muadil ilaç adları öğrenip veya tavsiye alarak bunları kullananlar için hiçbir garantimiz olmadığı ve benzeri bu yöntem hasta için sağlıklı bir çözüm de değildir. Sitemiz resmi olmayıp bu tür vakıalarda sorumsuz olup, mesuliyet tamamen konuğundur kuralı geçerlidir.

Tanımlar

Sağlık literatüründe kullanılan bazı tıbbi terimlerin tanımı:
(*) Farmakoloji (ilaç bilimi); İlaçlar hakkında araştırma yapan, ilaçların iyileştirici (tedavi) ve yan etkileri (Endikasyon - Kontrendikasyon) ile ve kullanım şekillerini konu alan bilim dalıdır.
Preparat nedir? Hazır İlaçtır.
Jenerik, Orijinal, Eşdeğer, Muadil ilaç nedir, aralarındaki farklar nelerdir? Orijinal ilaca eşdeğer ilaç (biyoeşdeğer) demek olup, jenerik ilaçlar orijinal ilaçta içerik olarak kullanılan etken maddeyi aynı miktarda içeren ilaçlardır. Eşdeğer (Muadil) ilaçlar, Orjinal (Jenerik) ilaç ile aynı etken maddeye sahiptir. Her ikisi de güvenli olup, arasında hastalığın iyileştirilmesi açısından ve terapötik yönden farklar bulunmaz.
Orjinal (Jenerik) ilacın üretici firması ile Eşdeğer (Muadil) ilacın üreticisi farklıdır. Muadili üretmek için jenerik ürünün patent süresinin sona ermesi gerekir.
Eşdeğer ilaçlar, orijinal ilaç üreticilerinin yaptıkları ARGE ve klinik araştırmaları tekrar yapmak zorunda olmadıklarından daha ucuz fiyat avantajı ile satılabilirler.
Vademecum nedir? Liste, kılavuz, rehber anlamı taşır.
Etkin madde ne demek? Farmakolojik olarak bir ilacın ana bileşeni demektir.
Film tablet, draje hap, efervesan tablet, şurup, krem, merhem, pomat, kapsül, flakon, ampül, sprey, şampuan, solüsyon ve losyon ve benzeri ilaç şekillerinin özellikleri ve arasındaki farklar için tıklayınız.