Heksa Deri Merhemi

Neye iyi gelir ve kullanımı nasıldır?:

Etken maddesi  Oksitetrasiklin hidroklorür, Polimiksin B sülfat olan Heksa Deri Merhemi, vücutta kızarıklığa, şişliğe ve iltihaba neden olan kimyasalların etkilerini azaltıcı ve bakterilerin gelişmesini önleyici, bakterilerin neden olduğu cilt enfeksiyonları üzerinde etkili bir antibiyotiktir. Ciltte iltihaba sebep olan enfeksiyonlar; enfeksiyonla beraber görülen küçük yaralar ve yanıklar ile deri yüzeyinde içi irin dolu kabarcıklarla beraber görülen deri iltihabının iyileştirilmesi ve önlenmesi için uygulanır.

Heksa Deri Merhemi

Kullananlar için Uyarılar :

  1. Vücut metabolizmanızda ilaçtaki etken maddelere karşı alerji durumu varsa bu ilacı kullanmanız tavsiye edilmez.
  2. Vücutta kızarıklığa, şişliğe ve iltihaba neden olan kimyasalların etkilerini azaltıcı ve bakterilerin gelişmesini önleyici, bakterilerin neden olduğu  cilt enfeksiyonları üzerinde etkili bir antibiyotiktir.
  3. İlacı ağzınıza, gözünüze temas ettirmeyiniz. Teması halinde bol su ile yıkayınız.
  4. İlacı kullanmaya başladıktan sonra duyarlı olmayan bakteri ve mantarlara bağlı yeni enfeksiyon belirtileri görülürse derhal hekiminize bildiriniz. Doktor gözetiminde uygun ilaç iyileştirilmesine başlamalısınız.
  5. Şayet enfeksiyona karşı ilaç kullandığınız halde belirtilerinizde bir iyileşme görülmez ise veya enfeksiyonda bir genişleme görülürse ilacın alımını durdurup hekiminize müracaat etmelisiniz.
  6. Tedavi sırasında, ciltte tahrişe neden olabilecek, sert sabunlar, sert şampuanlar, saç boyası, tüy dökücüler ve alkollü cilt ürünleri kullanmaktan kaçınmalısınız.
  7. Gebelik ve emzirme dönemlerinde hekiminize sormadan kullanmak sakıncalıdır.

Heksa Deri Merhemi’nin Kullanım şekli ve dozu. Nasıl uygulanır? :

  1. Doktor ilacı nasıl reçete yazdıysa o biçimde kullanmanız gereklidir. Tedavi sürecinde mutlaka hekimin yönergelerine uyulması şart olup, yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar ilaçtan beklenen faydaları farklı yönde etkileyebilir, hastalığın seyrinin olumsuz ilerlemesi sonucunu doğurabilir.
  2. İlacı uygulayacağız bölgeyi temizleyiniz. Steril bir gazlı bez üzerine koyduğunuz merhemi ilgili bölgeye uygulayınız.

Yan Etkileri ve Kontr-Endikasyonları :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik ve benzeri bir durumda hekimi bilgilendirmekte büyük yarar bulunmaktadır. Küçük bir ihmal daha önemli sorunları beraberinde getirebilir..
  2. İlacın kullanımına bağlı olarak yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

 

Etken Maddesi: Oksitetrasiklin hidroklorür, Polimiksin B sülfat

Ticari-Jenerik ismi:   Heksa Deri Merhemi

Heksa Deri Merhemi ilaç Prospektüsü


Heksa Deri Merhemi ilaç Prospektüsü

Son arananlar

Kategoriler: H
ilaç:
Uyarı ve Çekinceler

ilac.neyeiyigelir.com sitesi, ilaçları farmakoloji bilimi (*) doğrultusunda ve prospektüs içeriğinde halk tarafından anlaşılması güç bilgilerin sadeleştirilmesi neticesinde oluşturulmuş bir ilaç bilgi sistemi olup, ilaç satışı yapmaz.

Sitede bulunan ilaç bilgileri bir doktor veya eczacı görüşü alınmaksızın kullanılamaz. Fiziki muayene ve hastalık teşhisi sonrasında hekim reçete yazmadığı takdirde mutlaka her hangi ilacı kendi başınıza kullanmak sakıncalıdır. Hastane veya Aile hekimleri hastalıklar ve ilaçlar hakkında en sağlıklı bilgileri verebilecek en yetkili kişi ve sağlık kurumlardır.

Rehberde yeni tedavi yöntemleri için son çıkan ilaçlar ve tüm ilaç isimleri listesi bulunmaktadır.

Portalda bulunan bilgiler sebebi ile doğacak herhangi bir zarardan sitemiz sorumlu değildir. Çünkü hastalığı hakkında internetten muadil ilaç adları öğrenip veya tavsiye alarak bunları kullananlar için hiçbir garantimiz olmadığı ve benzeri bu yöntem hasta için sağlıklı bir çözüm de değildir. Sitemiz resmi olmayıp bu tür vakıalarda sorumsuz olup, mesuliyet tamamen konuğundur kuralı geçerlidir.

Tanımlar

Sağlık literatüründe kullanılan bazı tıbbi terimlerin tanımı:
(*) Farmakoloji (ilaç bilimi); İlaçlar hakkında araştırma yapan, ilaçların iyileştirici (tedavi) ve yan etkileri (Endikasyon - Kontrendikasyon) ile ve kullanım şekillerini konu alan bilim dalıdır.
Preparat nedir? Hazır İlaçtır.
Jenerik, Orijinal, Eşdeğer, Muadil ilaç nedir, aralarındaki farklar nelerdir? Orijinal ilaca eşdeğer ilaç (biyoeşdeğer) demek olup, jenerik ilaçlar orijinal ilaçta içerik olarak kullanılan etken maddeyi aynı miktarda içeren ilaçlardır. Eşdeğer (Muadil) ilaçlar, Orjinal (Jenerik) ilaç ile aynı etken maddeye sahiptir. Her ikisi de güvenli olup, arasında hastalığın iyileştirilmesi açısından ve terapötik yönden farklar bulunmaz.
Orjinal (Jenerik) ilacın üretici firması ile Eşdeğer (Muadil) ilacın üreticisi farklıdır. Muadili üretmek için jenerik ürünün patent süresinin sona ermesi gerekir.
Eşdeğer ilaçlar, orijinal ilaç üreticilerinin yaptıkları ARGE ve klinik araştırmaları tekrar yapmak zorunda olmadıklarından daha ucuz fiyat avantajı ile satılabilirler.
Vademecum nedir? Liste, kılavuz, rehber anlamı taşır.
Etkin madde ne demek? Farmakolojik olarak bir ilacın ana bileşeni demektir.
Film tablet, draje hap, efervesan tablet, şurup, krem, merhem, pomat, kapsül, flakon, ampül, sprey, şampuan, solüsyon ve losyon ve benzeri ilaç şekillerinin özellikleri ve arasındaki farklar için tıklayınız.