ARTROCOL Jel

Neye iyi gelir ve kullanımı nasıldır? :

Etken maddesi Ketoprofen olan ARTROCOL Jel, iltihaba ve ağrıya neden olan biyolojik faktörleri azaltmaya yararlı ağrı kesici ve iltihap önleyici bir preparattır. Osteoartrit (eklemlerde harabiyet ve kireçlenme), tendinit (kasları kemiklere bağlayan tendonların iltihaplı durumu), periartrit (yumuşak doku iltihabı), tenosinovit (tendon ve eklem içi sıvının iltihaplı durumu) ve bursit (eklem bölgesindeki boşluklu yapıların iltihaplı durumu) ve benzeri romatizmal hastalıklarda, ağrı, inflamasyon ve kas gerginliği ile kendini gösteren kas iskelet sistemi hastalıklarında ve  ezilme- burkulma ve benzeri yumuşak doku hasarlarında meydana gelen iltihap ve ağrının tedavisi için uygulanır. Uygulanan bölgede şişliği ve ağrıyı azaltır.

 

ARTROCOL Jel Kullananlar için Uyarılar :

  1. Vücut metabolizmanızda ilaçtaki etken maddelere karşı alerji durumu varsa bu ilacı kullanmanız tavsiye edilmez.
  2. Vücutta iltihaba ve ağrıya neden olan biyolojik faktörleri azaltmaya yararlı ağrı kesici ve iltihap önleyici bir preparattır. Uygulanan bölgede şişliği ve ağrıyı azaltır.
  3. Ağrılı bölgeye günde 2 -4 kez sürülebilir. 7 günden fazla kullanılmamalıdır.
  4. Şayet, astımınız varsa veya asetilsalisilik asite (aspirin)  veya  diğer steroid olmayan antiinflamatuvar ilaçlara alerji durumu varsa; kullanmak sakıncalıdır.
  5. Jel uygulanan bölgeleri tedavi sırasında ve tedaviden sonraki 2 hafta sürecinde solaryum dahil güneş ışınlarından koruyulması şart olup, yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar ilaçtan beklenen faydaları farklı yönde etkileyebilir, hastalığın seyrinin olumsuz ilerlemesi sonucunu doğurabilir. Bulutlu havada bile uygun giysiler giyerek tedavi edilen bölge ışıktan korunmalıdır.
  6. Tedaviniz sürecinde bu ilaçla beraber, güneş koruyucuları ve losyonları, böcek kovucular ve diğer cilt ürünlerini kullanmak sakıncalıdır.
  7. Tedaviniz  sırasında ilacı uyguladığınız bölgede tahriş oluşursa, hekiminize müracaat etmelisiniz.
  8. Enfeksiyonlu, egzamalı, açık yaralı, kabartı ve isilik oluşmuş cilt bölgesi ve  yanık cilt bölgelerinde kullanmak sakıncalıdır. Bu tür vakıaların tamamen iyileşmesini bekleyiniz. İyileştikten sonra jeli uygulayınız.
  9. İlacı uyguladıktan sonra en az 10 dakika emilmesi için bekleyiniz. İlaç  kuruduktan sonra giyininiz.
  10. Uygulamadan  sonra ellerinizi iyice  yıkayınız.
  11. Tedavi edilen cilt bölgesini bandaj ile sarmayınız ve sıcak su torbası veya sıcak havlu ve benzeri  sıcağa maruz kalacak biçimde uygulamalar yapmayınız.
  12. Ağzınıza  ve gözlerinize temasından kaçınmalısınız. İlacın bu bölgelere teması halinde bol su ile yıkayınız.
  13. Çocuklarda kullanılmamalıdır.
  14. Hamilelik ve emzirme döneminde kullanılması tavsiye edilen bir ilaç değildir.

ARTROCOL Jel’in Kullanım şekli ve dozu. Nasıl uygulanır? :

  1. Doktor ilacı nasıl reçete yazdıysa o biçimde kullanmanız gereklidir. Tedavi sürecinde mutlaka hekimin yönergelerine uyulması şart olup, yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar ilaçtan beklenen faydaları farklı yönde etkileyebilir, hastalığın seyrinin olumsuz ilerlemesi sonucunu doğurabilir.
  2. Jeli tedavi edilecek bölgeye yeterli miktarda ince bir tabaka halinde sıkınız ve  bir kaç dakika masaj yaparak, ilacın emilmesini sağlayınız. Günde 2- 4 kez uygulanabilir. Tedavi süresi en fazla 7 gündür.

Yan Etkileri ve Kontr-Endikasyonları :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik ve benzeri bir durumda hekimi bilgilendirmekte büyük yarar bulunmaktadır. Küçük bir ihmal daha önemli sorunları beraberinde getirebilir..
  2. İlacın kullanımına bağlı olarak yaygın görülen herhengi bir yan etki bildirilmemiştir.

 

Etken Maddesi: Ketoprofen
Ticari-Jenerik ismi: ARTROCOL Jel

ARTROCOL Jel Resmi prospektüsü için üretici ilaç firması sitesini incelemenizi tavsiye ederiz.


ARTROCOL Jel Resmi prospektüsü için üretici ilaç firması sitesini incelemenizi tavsiye ederiz.

Son arananlar

Kategoriler: A
ilaç:
Uyarı ve Çekinceler

ilac.neyeiyigelir.com sitesi, ilaçları farmakoloji bilimi (*) doğrultusunda ve prospektüs içeriğinde halk tarafından anlaşılması güç bilgilerin sadeleştirilmesi neticesinde oluşturulmuş bir ilaç bilgi sistemi olup, ilaç satışı yapmaz.

Sitede bulunan ilaç bilgileri bir doktor veya eczacı görüşü alınmaksızın kullanılamaz. Fiziki muayene ve hastalık teşhisi sonrasında hekim reçete yazmadığı takdirde mutlaka her hangi ilacı kendi başınıza kullanmak sakıncalıdır. Hastane veya Aile hekimleri hastalıklar ve ilaçlar hakkında en sağlıklı bilgileri verebilecek en yetkili kişi ve sağlık kurumlardır.

Rehberde yeni tedavi yöntemleri için son çıkan ilaçlar ve tüm ilaç isimleri listesi bulunmaktadır.

Portalda bulunan bilgiler sebebi ile doğacak herhangi bir zarardan sitemiz sorumlu değildir. Çünkü hastalığı hakkında internetten muadil ilaç adları öğrenip veya tavsiye alarak bunları kullananlar için hiçbir garantimiz olmadığı ve benzeri bu yöntem hasta için sağlıklı bir çözüm de değildir. Sitemiz resmi olmayıp bu tür vakıalarda sorumsuz olup, mesuliyet tamamen konuğundur kuralı geçerlidir.

Tanımlar

Sağlık literatüründe kullanılan bazı tıbbi terimlerin tanımı:
(*) Farmakoloji (ilaç bilimi); İlaçlar hakkında araştırma yapan, ilaçların iyileştirici (tedavi) ve yan etkileri (Endikasyon - Kontrendikasyon) ile ve kullanım şekillerini konu alan bilim dalıdır.
Preparat nedir? Hazır İlaçtır.
Jenerik, Orijinal, Eşdeğer, Muadil ilaç nedir, aralarındaki farklar nelerdir? Orijinal ilaca eşdeğer ilaç (biyoeşdeğer) demek olup, jenerik ilaçlar orijinal ilaçta içerik olarak kullanılan etken maddeyi aynı miktarda içeren ilaçlardır. Eşdeğer (Muadil) ilaçlar, Orjinal (Jenerik) ilaç ile aynı etken maddeye sahiptir. Her ikisi de güvenli olup, arasında hastalığın iyileştirilmesi açısından ve terapötik yönden farklar bulunmaz.
Orjinal (Jenerik) ilacın üretici firması ile Eşdeğer (Muadil) ilacın üreticisi farklıdır. Muadili üretmek için jenerik ürünün patent süresinin sona ermesi gerekir.
Eşdeğer ilaçlar, orijinal ilaç üreticilerinin yaptıkları ARGE ve klinik araştırmaları tekrar yapmak zorunda olmadıklarından daha ucuz fiyat avantajı ile satılabilirler.
Vademecum nedir? Liste, kılavuz, rehber anlamı taşır.
Etkin madde ne demek? Farmakolojik olarak bir ilacın ana bileşeni demektir.
Film tablet, draje hap, efervesan tablet, şurup, krem, merhem, pomat, kapsül, flakon, ampül, sprey, şampuan, solüsyon ve losyon ve benzeri ilaç şekillerinin özellikleri ve arasındaki farklar için tıklayınız.