Nyda Solüsyon

Neye iyi gelir ve kullanımı nasıldır?:

Etken maddesi Dimetikon olan Nyda Solüsyon, baş biti ve bit yumurtalarını öldüren bir preparattır.

Nyda Solüsyon Kullananlar için Uyarılar :

  1. Vücut metabolizmanızda ilaçtaki etken maddelere karşı alerji durumu varsa bu ilacı kullanmanız tavsiye edilmez.
  2. Baş biti ve bit yumurtalarını öldüren bir preparattır.
  3. Baş biti saçlar arasında yaşayan ve kanla beslenen minik kanatsız bir böcektir. Bitler beslenirken kafa derisinin içine tükürüğünü bırakarak şiddetli kaşıntı ve tahrişe sebep olurlar.  Saça tutunmasını sağlayan 3 çift bacağını kullanarak hareket eder. Erişkin bir bitin ömrü 30 gündür. Dişi bitler bu 30 gün içerisinde 300-400 sirke (yumurta) bırakır. Sirkeler 7 gün sonra yumurtadan çıkar ve 10 günde olgunlaşır.
  4. Bit enfeksiyonunun tekrarlamaması için tüm giysilerinizi, çarşaflarınızı, taraklarınızı, fırçalarınızı sıcak su içinde güçlü bir temizleyici ile iyice yıkayınız. Yıkanamayan eşyalarınız için özel bit kontrol spreyleri kullanınız.
  5. Solüsyonu size reçete edilen sürenin tamamı boyunca kullanınız. Bit enfeksiyonu tamamıyla temizlenmeden de belirtilerde iyileşmeler görülebilir. Şayet belirtilerinizde iyileşme görülmezse veya daha da kötüleşirse acil olarak hekiminize başvurmanız gereklidir.
  6. Aile içindeki bireylere bit bulaşıp bulaşmadığını kontrol ediniz. Bit tarak, saç fırçası, saç bantları ve şapka yoluyla  veya kafa kafaya temasla bulaşabilir.
  7. Solüsyonu ilk uygulamadan sonra en az 7 gün bekleyip, ikinci uygulamayı yapınız.
  8. Solüsyonu ağzınıza, burnunuza,  gözünüze temas ettirmeyiniz. Teması halinde bol su ile yıkayınız.
  9. Solüsyonu güneş yanığı, rüzgar yanığı, kuru, çatlak ve tahriş olmuş ciltlerde kullanmak sakıncalıdır.
  10. Bit enfeksiyonu bulaşıcı olduğundan  enfeksiyon tamamıyla iyileşene kadar  çevrenizdekilerle yakın temastan kaçınmalısınız. Ek olarak yastık, yatak çarşafı, saç tokası, tarak, şapka ve benzeri kişisel eşyalarınızı etrafınızdaki kişilerle paylaşmaktan kaçınmalısınız.
  11. Solüsyonu 2 yaşın altındaki çocuklara uygulamayınız.
  12. Gebelik ve emzirme dönemlerinde hekiminize sormadan bu ilacı kullanmamalısınız.

Nyda Solüsyon’un Kullanım şekli ve dozu. Nasıl uygulanır? :

  1. Doktor ilacı nasıl reçete yazdıysa o biçimde kullanmanız gereklidir. Tedavi sürecinde mutlaka hekimin yönergelerine uyulması şart olup, yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar ilaçtan beklenen faydaları farklı yönde etkileyebilir, hastalığın seyrinin olumsuz ilerlemesi sonucunu doğurabilir.
  2. Solüsyonu kuru saça uygulayınız. Saçlarınızı ve derinizi tamamen ıslanmasını sağlayacak kadar dökünüz ve saçınız tamamen solüsyonla ıslanıncaya kadar masaj yapınız. 30 dakika bekleyiniz. 30 dakika sonra bit tarağıyla tarayınız. Hemen yıkamayınız . Solüsyonun en az 8 saat saçınızda kalmasını sağlayınız. 8 saat sonra saçlarınızı kendi şampuanınızla yıkayınız. İkinci ve son  uygulamayı yapmak için en az bir hafta beklemek zorundasınız.

 

Yan Etkileri ve Kontr-Endikasyonları :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik ve benzeri bir durumda hekimi bilgilendirmekte büyük yarar bulunmaktadır. Küçük bir ihmal daha önemli sorunları beraberinde getirebilir..
  2. Solüsyonun uygulandığı bölgede  ciddi batma, yanma, şişlik, kaşıntı ve tahriş ve benzeri vakıalardan biri yada birkaçı görüldüğünde, ilacın kullanımını durdurup, derhal hekiminize müracaat etmelisiniz.

 

 

Etken Maddesi: Dimetikon
Ticari-Jenerik ismi: Nyda Solüsyon

 

Kategoriler: N
ilaç:
Uyarı ve Çekinceler

ilac.neyeiyigelir.com sitesi, ilaçları farmakoloji bilimi (*) doğrultusunda ve prospektüs içeriğinde halk tarafından anlaşılması güç bilgilerin sadeleştirilmesi neticesinde oluşturulmuş bir ilaç bilgi sistemi olup, ilaç satışı yapmaz.

Sitede bulunan ilaç bilgileri bir doktor veya eczacı görüşü alınmaksızın kullanılamaz. Fiziki muayene ve hastalık teşhisi sonrasında hekim reçete yazmadığı takdirde mutlaka her hangi ilacı kendi başınıza kullanmak sakıncalıdır. Hastane veya Aile hekimleri hastalıklar ve ilaçlar hakkında en sağlıklı bilgileri verebilecek en yetkili kişi ve sağlık kurumlardır.

Rehberde yeni tedavi yöntemleri için son çıkan ilaçlar ve tüm ilaç isimleri listesi bulunmaktadır.

Portalda bulunan bilgiler sebebi ile doğacak herhangi bir zarardan sitemiz sorumlu değildir. Çünkü hastalığı hakkında internetten muadil ilaç adları öğrenip veya tavsiye alarak bunları kullananlar için hiçbir garantimiz olmadığı ve benzeri bu yöntem hasta için sağlıklı bir çözüm de değildir. Sitemiz resmi olmayıp bu tür vakıalarda sorumsuz olup, mesuliyet tamamen konuğundur kuralı geçerlidir.

Tanımlar

Sağlık literatüründe kullanılan bazı tıbbi terimlerin tanımı:
(*) Farmakoloji (ilaç bilimi); İlaçlar hakkında araştırma yapan, ilaçların iyileştirici (tedavi) ve yan etkileri (Endikasyon - Kontrendikasyon) ile ve kullanım şekillerini konu alan bilim dalıdır.
Preparat nedir? Hazır İlaçtır.
Jenerik, Orijinal, Eşdeğer, Muadil ilaç nedir, aralarındaki farklar nelerdir? Orijinal ilaca eşdeğer ilaç (biyoeşdeğer) demek olup, jenerik ilaçlar orijinal ilaçta içerik olarak kullanılan etken maddeyi aynı miktarda içeren ilaçlardır. Eşdeğer (Muadil) ilaçlar, Orjinal (Jenerik) ilaç ile aynı etken maddeye sahiptir. Her ikisi de güvenli olup, arasında hastalığın iyileştirilmesi açısından ve terapötik yönden farklar bulunmaz.
Orjinal (Jenerik) ilacın üretici firması ile Eşdeğer (Muadil) ilacın üreticisi farklıdır. Muadili üretmek için jenerik ürünün patent süresinin sona ermesi gerekir.
Eşdeğer ilaçlar, orijinal ilaç üreticilerinin yaptıkları ARGE ve klinik araştırmaları tekrar yapmak zorunda olmadıklarından daha ucuz fiyat avantajı ile satılabilirler.
Vademecum nedir? Liste, kılavuz, rehber anlamı taşır.
Etkin madde ne demek? Farmakolojik olarak bir ilacın ana bileşeni demektir.
Film tablet, draje hap, efervesan tablet, şurup, krem, merhem, pomat, kapsül, flakon, ampül, sprey, şampuan, solüsyon ve losyon ve benzeri ilaç şekillerinin özellikleri ve arasındaki farklar için tıklayınız.