AKSEF

AKSEF I.M. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon

Neye iyi gelir ve kullanımı nasıldır?: Etken maddesi Sefuroksim sodyum, Lidokain Hidroklorür olan AKSEF I.M. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon, vücuttaki bakterilerle mücadele ederek, bakterilerin neden olduğu…

AKSEF IM/IV 750 mg 1 Flakon

Neye iyi gelir ve kullanımı nasıldır? : Etken maddesi Sefuroksim olan AKSEF IM/IV 750 mg Flakon, vücuttaki bakterilerle mücadele ederek, bakterilerin neden olduğu enfeksiyonları tedavi eden…

AKSEF IM/IV 250 mg 1 Flakon

Neye iyi gelir ve kullanımı nasıldır? : Etken maddesi Sefuroksim olan AKSEF IM/IV 250 mg Flakon, vücuttaki bakterilerle mücadele ederek, bakterilerin neden olduğu enfeksiyonları tedavi eden…

AKSEF İ.M./İ.V. Toz İçeren Enjektabl Flakon

Neye iyi gelir ve kullanımı nasıldır?: Etken maddesi Sefuroksim sodyum olan  AKSEF İ.M./İ.V. Toz İçeren Enjektabl Flakon, vücuttaki bakterilerle mücadele ederek, bakterilerin neden olduğu enfeksiyonları tedavi…

AKSEF IM/IV 1500 mg 1 Flakon

Neye iyi gelir ve kullanımı nasıldır? : Etken maddesi Sefuroksim olan AKSEF IM/IV 1500 mg Flakon, vücuttaki bakterilerle mücadele ederek, bakterilerin neden olduğu enfeksiyonları tedavi eden…

AKSEF 500 mg Film Tablet

Neye iyi gelir ve kullanımı nasıldır? : Etken maddesi  Sefuroksim aksetil olan AKSEF 500 mg Film Tablet, vücuttaki bakterilerle mücadele ederek, ağır ve yaşamsal türdeki enfeksiyonlar…

AKSEF 250 mg Film Tablet

Neye iyi gelir ve kullanımı nasıldır? : Etken maddesi  Sefuroksim aksetil olan AKSEF 250 mg Film Tablet, vücuttaki bakterilerle mücadele ederek, ağır ve yaşamsal türdeki enfeksiyonlar…

Uyarı ve Çekinceler

ilac.neyeiyigelir.com sitesi, ilaçları farmakoloji bilimi (*) doğrultusunda ve prospektüs içeriğinde halk tarafından anlaşılması güç bilgilerin sadeleştirilmesi neticesinde oluşturulmuş bir ilaç bilgi sistemi olup, ilaç satışı yapmaz.

Sitede bulunan ilaç bilgileri bir doktor veya eczacı görüşü alınmaksızın kullanılamaz. Fiziki muayene ve hastalık teşhisi sonrasında hekim reçete yazmadığı takdirde mutlaka her hangi ilacı kendi başınıza kullanmak sakıncalıdır. Hastane veya Aile hekimleri hastalıklar ve ilaçlar hakkında en sağlıklı bilgileri verebilecek en yetkili kişi ve sağlık kurumlardır.

Rehberde yeni tedavi yöntemleri için son çıkan ilaçlar ve tüm ilaç isimleri listesi bulunmaktadır.

Portalda bulunan bilgiler sebebi ile doğacak herhangi bir zarardan sitemiz sorumlu değildir. Çünkü hastalığı hakkında internetten muadil ilaç adları öğrenip veya tavsiye alarak bunları kullananlar için hiçbir garantimiz olmadığı ve benzeri bu yöntem hasta için sağlıklı bir çözüm de değildir. Sitemiz resmi olmayıp bu tür vakıalarda sorumsuz olup, mesuliyet tamamen konuğundur kuralı geçerlidir.

Tanımlar

Sağlık literatüründe kullanılan bazı tıbbi terimlerin tanımı:
(*) Farmakoloji (ilaç bilimi); İlaçlar hakkında araştırma yapan, ilaçların iyileştirici (tedavi) ve yan etkileri (Endikasyon - Kontrendikasyon) ile ve kullanım şekillerini konu alan bilim dalıdır.
Preparat nedir? Hazır İlaçtır.
Jenerik, Orijinal, Eşdeğer, Muadil ilaç nedir, aralarındaki farklar nelerdir? Orijinal ilaca eşdeğer ilaç (biyoeşdeğer) demek olup, jenerik ilaçlar orijinal ilaçta içerik olarak kullanılan etken maddeyi aynı miktarda içeren ilaçlardır. Eşdeğer (Muadil) ilaçlar, Orjinal (Jenerik) ilaç ile aynı etken maddeye sahiptir. Her ikisi de güvenli olup, arasında hastalığın iyileştirilmesi açısından ve terapötik yönden farklar bulunmaz.
Orjinal (Jenerik) ilacın üretici firması ile Eşdeğer (Muadil) ilacın üreticisi farklıdır. Muadili üretmek için jenerik ürünün patent süresinin sona ermesi gerekir.
Eşdeğer ilaçlar, orijinal ilaç üreticilerinin yaptıkları ARGE ve klinik araştırmaları tekrar yapmak zorunda olmadıklarından daha ucuz fiyat avantajı ile satılabilirler.
Vademecum nedir? Liste, kılavuz, rehber anlamı taşır.
Etkin madde ne demek? Farmakolojik olarak bir ilacın ana bileşeni demektir.
Film tablet, draje hap, efervesan tablet, şurup, krem, merhem, pomat, kapsül, flakon, ampül, sprey, şampuan, solüsyon ve losyon ve benzeri ilaç şekillerinin özellikleri ve arasındaki farklar için tıklayınız.