Implanon İmplant

Neye iyi gelir ve kullanımı nasıldır? :

Etken maddesi Etonogestrel olan Implanon İmplant, gebelik önleyici doğum kontrol ilacı olup, Bu ilaç, yumurtalıklardan yumurta atılımını (yumurtlamayı) engeller. Aynı zamanda  rahmin vajinaya açılan boyun kısmındaki salgılamaların değişimine neden olur ve spermlerin rahime ulaşmasını önler. Doğum kontrol yöntemi olarak uygulanır. Ek olarak ağrılı ve zor geçen adet dönemleri ile ilgilidir.

Implanon İmplant Kullananlar için Uyarılar :

  1. Vücut metabolizmanızda ilaçtaki etken maddelere karşı alerji durumu varsa bu ilacı kullanmanız tavsiye edilmez.
  2. Gebelik önleyici doğum kontrol ilacı olup, Bu ilaç, yumurtalıklardan yumurta atılımını (yumurtlamayı) engeller.
  3. Bu ilaç üst kol bölgesinde cilt altına bir iğne yardımıyla yerleştirilir. İlaç, bu çubuktan vücuda yavaş yavaş salınır. Çubuk, yerleştirilen bölgede 3 yıla kadar kalabilir. Ve bu süre boyunca sürekli koruma temin eder. Şayet herhangi bir ameliyat veya tıbbi test yaptıracaksanız veya yatakta tedavi görmeniz gerekiyorsa, bu ilacı kullandığınızı hekiminize bildirmelisiniz. Bu vakıalarda bu ilacın kullanımına kısa  süreliğine ara vermeniz gerekebilir.
  4. Bu ilaç, 18 yaşın altındaki kızlarda kullanılmamalıdır.
  5. Şayet karaciğer hastalığı veya karaciğer kanseri,  geçmişte felç veya kan pıhtılaşması, meme kanseri öyküsü veya şiddetli vajinal kanama hastalığı vakıalarından herhangi birisi varsa hekiminize sormadan bu ilacı kullanmak sakıncalıdır.
  6. Bu ilacın kullanımı, kalp krizi , felç ve kan pıhtılaşması riskini artırabilir. Şayet sigara kullanıyorsanız veya 35 yaşın üzerindeyseniz bu risk daha kuvvetlidir.
  7. Şayet  geçmişte bir depresyon öyküsü, meme kanseri, karaciğer kanseri, yüksek tansiyon,  yüksek kolesterol, yumurtalık kisti, kalp hastalığı veya konjestif kalp yetmezliği, diyabet (şeker hastalığı), safra kesesi hastalığı, herhangi bir ani hastalık nöbeti hastalığı veya epilepsi(sara) veya aşırı kilo ve benzeri vakıalardan herhangi birine sahipseniz, bu ilacı kullanmadan önce hekimi bilgilendirmelisiniz.
  8. Bu ilacın kullanımı sırasında, gebelik veya gebelik şüphesi, ağır karaciğer hastalığı, karaciğer fonksiyon bozukluğu, progestajen ile ilişkili tümörler, pıhtı oluşumuyla beraber olan toplardamar iltihabı, bir damarda meydana gelen pıhtıdan kopan pıhtı parçasının başka bir bölgedeki bir damarda tıkanmaya yol açması ile ilgili hastalık vakıalardan herhangi biri görüldüğünde ilacın kullanımına hemen son veriniz.
  9. Hamilelik veya  hamilelik şüphesi varsa bu ilacı kullanmak sakıncalıdır. Bu ilacı uygulamadan önce hamile olup olmadığınızdan emin olmak için hamilelik testi yaptırmalısınız.
  10. Bu ilacın kullanımı cinsel yolla bulaşan HIV ve AIDS ve benzeri hastalıkların bulaşmasını engellemeyecektir. Bu hastalıkların bulaşmasını engellemenin tek yolu prezervatif kullanımıdır.
  11. Bebek emzirme dönemlerinde hekiminize sormadan bu ilacı kullanılmamalıdır.

Implanon İmplant’in  Kullanım şekli ve dozu. Nasıl uygulanır? :

  1. Doktor ilacı nasıl reçete yazdıysa o biçimde kullanmanız gereklidir.
  2. Bu ilaç üst kol bölgesinde cilt altına bir iğne yardımıyla yerleştirilir. İlaç, bu çubuktan vücuda yavaş yavaş salınır. İlaç uygulandıktan sonra doktorunuz iki sargı  ile bandajlayacaktır. 24 saat sonra üstteki andajı çıkarabilirsiniz. Ancak küçük bandajı 3 veya 4 gün kolunuzda tutmalısınız. Bu süre boyunca kolunuzdaki uygulama bölgesini temiz ve kuru tutunuz. Çubuk yerleştirilen bölgede 3 yıla kadar kalabilir. Ve bu süre boyunca sürekli koruma temin eder. Çubuk 3 yıl geçtikten sonra çıkartılmalıdır. İstek halinde yerine tekrar yenisi yerleştirilebilir.

Yan Etkileri ve Kontr-Endikasyonları :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik ve benzeri bir durumda hekimi bilgilendirmekte büyük yarar bulunmaktadır. Küçük bir ihmal daha önemli sorunları beraberinde getirebilir..
  2. Duygu durum değişiklikleri ve depresyon belirtileri vakıalarında acil sağlık yardımı için hekiminize müracaat etmelisiniz.

 

Etken Maddesi: Etonogestrel

Ticari-Jenerik ismi:: Implanon İmplant

Kategoriler: I
ilaç:
Benzer Yazılar
Uyarı ve Çekinceler

ilac.neyeiyigelir.com sitesi, ilaçları farmakoloji bilimi (*) doğrultusunda ve prospektüs içeriğinde halk tarafından anlaşılması güç bilgilerin sadeleştirilmesi neticesinde oluşturulmuş bir ilaç bilgi sistemi olup, ilaç satışı yapmaz.

Sitede bulunan ilaç bilgileri bir doktor veya eczacı görüşü alınmaksızın kullanılamaz. Fiziki muayene ve hastalık teşhisi sonrasında hekim reçete yazmadığı takdirde mutlaka her hangi ilacı kendi başınıza kullanmak sakıncalıdır. Hastane veya Aile hekimleri hastalıklar ve ilaçlar hakkında en sağlıklı bilgileri verebilecek en yetkili kişi ve sağlık kurumlardır.

Rehberde yeni tedavi yöntemleri için son çıkan ilaçlar ve tüm ilaç isimleri listesi bulunmaktadır.

Portalda bulunan bilgiler sebebi ile doğacak herhangi bir zarardan sitemiz sorumlu değildir. Çünkü hastalığı hakkında internetten muadil ilaç adları öğrenip veya tavsiye alarak bunları kullananlar için hiçbir garantimiz olmadığı ve benzeri bu yöntem hasta için sağlıklı bir çözüm de değildir. Sitemiz resmi olmayıp bu tür vakıalarda sorumsuz olup, mesuliyet tamamen konuğundur kuralı geçerlidir.

Tanımlar

Sağlık literatüründe kullanılan bazı tıbbi terimlerin tanımı:
(*) Farmakoloji (ilaç bilimi); İlaçlar hakkında araştırma yapan, ilaçların iyileştirici (tedavi) ve yan etkileri (Endikasyon - Kontrendikasyon) ile ve kullanım şekillerini konu alan bilim dalıdır.
Preparat nedir? Hazır İlaçtır.
Jenerik, Orijinal, Eşdeğer, Muadil ilaç nedir, aralarındaki farklar nelerdir? Orijinal ilaca eşdeğer ilaç (biyoeşdeğer) demek olup, jenerik ilaçlar orijinal ilaçta içerik olarak kullanılan etken maddeyi aynı miktarda içeren ilaçlardır. Eşdeğer (Muadil) ilaçlar, Orjinal (Jenerik) ilaç ile aynı etken maddeye sahiptir. Her ikisi de güvenli olup, arasında hastalığın iyileştirilmesi açısından ve terapötik yönden farklar bulunmaz.
Orjinal (Jenerik) ilacın üretici firması ile Eşdeğer (Muadil) ilacın üreticisi farklıdır. Muadili üretmek için jenerik ürünün patent süresinin sona ermesi gerekir.
Eşdeğer ilaçlar, orijinal ilaç üreticilerinin yaptıkları ARGE ve klinik araştırmaları tekrar yapmak zorunda olmadıklarından daha ucuz fiyat avantajı ile satılabilirler.
Vademecum nedir? Liste, kılavuz, rehber anlamı taşır.
Etkin madde ne demek? Farmakolojik olarak bir ilacın ana bileşeni demektir.
Film tablet, draje hap, efervesan tablet, şurup, krem, merhem, pomat, kapsül, flakon, ampül, sprey, şampuan, solüsyon ve losyon ve benzeri ilaç şekillerinin özellikleri ve arasındaki farklar için tıklayınız.