PEFLACINE Tablet

Neye iyi gelir ve kullanımı nasıldır?:

Etken maddesi Pefloksasin olan PEFLACINE Tablet, vücuttaki bakterilerle mücadele ederek , bakterilerin neden olduğu ağır derecedeki enfeksiyonları tedavi eden güçlü bir antibiyotiktir. Ağır solunum yolu enfeksiyonları (bronşit, zatürre gibi), kulak-burun-boğaz enfeksiyonları,  duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu santral sinir sistemi enfeksiyonları (menenjit),  karın içinde meydana gelen enfeksiyonlar (karın zarı iltihaplanması), ağır deri ve yumuşak doku  enfeksiyonları (kıl kökü iltihaplanması gibi), yanıklar, cilt enfeksiyonları,  septisemi, kemik ve eklem enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları, kadın üreme organları ile ilgili enfeksiyonları tedavi edici bir preparattır.

PEFLACINE Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. Vücut metabolizmanızda ilaçtaki etken maddelere karşı alerji durumu varsa bu ilacı kullanmanız tavsiye edilmez.
  2. Vücuttaki bakterilerle mücadele ederek , bakterilerin neden olduğu ağır derecedeki enfeksiyonları tedavi eden güçlü bir antibiyotiktir.
  3. Bu ilacın kullanımı ishale neden olabilir. İlacı kullanırken aşırı sulu ve kanlı ishaliniz varsa bu yeni bir enfeksiyon belirtisi olabilir. İshali durdurmak için başka bir ilaç kullanmak sakıncalıdır, derhal hekiminize başvurup, acil yardım isteyiniz.
  4. Şayet, glukoz-6-fosfat dehidrogenaz eksikliğiniz varsa veya ciddi karaciğer yetmezliğiniz veya etkin karaciğer hastalığınız varsa  bu ilacı kullanmak sakıncalıdır.
  5. Bu ilaç, Alüminyum ve magnezyum  içeren antasitler, antivitamin K ilaçları, teofilin, simetidin, ve aminofilinle beraber alınmamalıdır. Böyle bir durumda antasidi  ilacınızı içtikten 2 saat  sonra almanız gerekir.
  6. Bu ilaç, soğuk algınlığı veya grip ve benzeri virüslerin neden olduğu enfeksiyonları tedavi etmemektedir.
  7. İlacın kullanımının vücudunuza zararlı etkilerinin olup olmadığını anlamak için düzenli aralıklarda kan tahlilleri yaptırınız. Böbrek ve karaciğer fonksiyonlarınızı da test ettiriniz.
  8. Şayet karaciğer hastalığı , böbrek hastalığı veya diyaliz iyileştirilmesi görüyor olmak, astım, egzama, alerjik cilt hastalıkları, bağırsak bozukluğu (kolit veya crohn hastalığı) sorunlarınız var ise  bu ilacı kullanmadan önce mutlaka hekimi bilgilendirmeniz gereklidir. İlacı güvenli bir biçimde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere gereksinim duyabilirsiniz.
  9. Bu ilacı kullanırken kendinizi iyi hissetmeye başlasanız bile hekimin verdiği kullanma süresini dikkate almak zorundasınız. Çünkü enfeksiyon vücudunuzdan tamamen temizlenmeden de belirtilerinizde iyileşmeler görülebilir. Enfeksiyonun tamamen temizlenmesi ilacınızı hekimin önerdiği süre boyunca kullanınız.
  10. Bu ilacı kullanırken güneş ışınlarına veya UV ışınlarına maruz kalmaktan kaçınmalısınız.Bu ilacın kullanımı sizi güneş ışınlarına daha duyarlı hale getirebilir ve güneş yanıklarına neden olabilir.
  11. İlacı 15 yaşından küçük çocuklarda kullanmak sakıncalıdır.
  12. Gebelik ve emzirme dönemlerinde hekiminize sormadan bu ilacı kullanmamalısınız. Hamilelerde kullanımı anne karnındaki bebekte doğum kusurlarına yol açabilir. Emzirme döneminde, anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

PEFLACINE Tablet’in Kullanım şekli ve dozu. Nasıl uygulanır? :

  1. Doktor ilacı nasıl reçete yazdıysa o biçimde kullanmanız gereklidir. Tedavi sürecinde mutlaka hekimin yönergelerine uyulması şart olup, yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar ilaçtan beklenen faydaları farklı yönde etkileyebilir, hastalığın seyrinin olumsuz ilerlemesi sonucunu doğurabilir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile beraber almanız gerekir.

Yan Etkileri ve Kontr-Endikasyonları :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik ve benzeri bir durumda hekimi bilgilendirmekte büyük yarar bulunmaktadır. Küçük bir ihmal daha önemli sorunları beraberinde getirebilir..
  2. Sersemlik, döküntü, ateş, baş ağrısı, bulantı, kusma, kas ağrısı ve eklem ağrısı ve benzeri yan etkilerde ilacın kullanımını durdurup tıbbi yardım için derhal hekiminize müracaat etmelisiniz.

Etken Maddesi: Pefloksasin

Ticari-Jenerik ismi:  PEFLACINE Tablet

Son arananlar

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.